Close

Danny boy

Doedelzakspeler begrafenis of crematie oh Danny Boy

 

Oh Danny Boy

De tekst op “Danny Boy”  is geschreven door de Engels advocaat en tekstschrijver Frederick Weatherly in 1910. Het muziek stuk is populaire als het gaat om uitvaart muziek.

Danny Boy wordt dan ook met regelmaat gespeeld daarom komt het ook steeds vaker voor dat een doedelzakspeler tijdens een uitvaart live komt spelen of een doedelzakspeler tijdens een kerkdienst.

Ernestine Schumann-Heink maakt de eerste opname in 1915. De zanger Elsie Griffin, maakt het een van de meest populaire liedjes in de nieuwe eeuw en is daarom een bekend nummer.

Het lied wordt door sommigen geïnterpreteerd als een bericht voor een ouder of zoon die een oorlog heeft of moet verlaten. Daarom kiezen mensen voor een doedelzakspeler tijdens een crematie of begrafenis voor een waardig afscheid.

Oh Danny Boy wordt daarom met regelmatig gespeeld bij een begrafenis of crematie. Het nummer is door mijzelf ingespeeld zodat u weet wat u kunt verwachten. 

Klik hier om terug te keren naar uitvaart repertoire.

Wilt u informatie aanvragen ga dan verder naar

Contactformulier

Of

Bel gerust

06 13 18 62 88

Live uitvaartmuziek danny boy

Een uniek afscheid met een Uitvaart Doedelzakspeler

Enkele Reacties,

“Onlangs hebben wij afscheid genomen van onze vader, opa en kleine opa. Doedelzak muziek speelde een belangrijke rol in zijn en ons leven. Door de huidige tijd, COVID-19, was de crematie al heel snel en vind dan maar een doedelzak speler. Gelukkig was Denny daar die gelukkig bij de crematie aanwezig kon zijn. Door de hele intieme plechtigheid was zijn prachtige doedelzak muziek een waanzinnig mooie aanvulling. Wij zullen hier in lengte der jaren aan terugdenken.”

“Via deze weg wil ik je nogmaals bedanken voor je bijdragen aan de uitvaart van mijn vader.
Dankzij jouw doedelzak muziek is het een prachtige en onvergetelijke uitvaart geworden.”

Klik hier voor meer reacties